bg

Tala Fou

E fa'apefea ona fa'amauina le tau o le teuina o kopa?

E fa'apefea ona fa'amauina le tau o le teuina o kopa?

E tele mea e tatau ona mafaufau i ai pe a fuafuaina le tau o le teuina o kopa.Faatasi ai ma isi mea taua, e tatau i kamupani ona mafaufau i le togi, faʻamamaina o tau, faʻatatauina punaoa apamemea ma le faigofie o le faʻaogaina o le kopa.O loʻo i lalo se faʻamatalaga puupuu o le tele o mea e mafaufau i ai pe a fuafuaina le tau o le teuina o kopa.

1

O a ituaiga tupe teu apamemea o iai?

O tupe teu porphyry copper e maualalo le togi ae o se puna taua o le kopa aua e mafai ona eliina i luga o se fua tele i tau maualalo.E masani ona aofia ai le 0.4% i le 1% kopa ma nai vaega laiti o isi metala e pei ole molybdenum, siliva ma auro.O fa'aputuga apamemea porphyry e masani lava ona tetele ma maua mai i le lua eliina.

O ma'a fa'apalapala e maua ai 'apamemea o le ituaiga lona lua e sili ona taua o fa'aputu apamemea, e tusa ma le tasi-kuata o fa'aputu apamemea maua i le lalolagi.

O isi ituaiga o tupe teu apamemea o loʻo maua i le lalolagi atoa e aofia ai:

 

O fa'aputuga o le volcanogenic masive sulfide (VMS) o puna'oa ia o le sulfide apamemea e fa'atupuina e ala i mea e tutupu i le vai vevela i si'osi'omaga o le alititai.

O fa'aputuga u'amea-kopa-auro (IOCG) o fa'aputuga maualuga o le 'apamemea, auro ma le uranium ores.

O le teuina o skarn apamemea, i se tulaga lautele, e fausia e ala i vailaʻau ma minerale faʻaletino suiga e tupu pe a faʻafesoʻotaʻi lithologies eseese e lua.

2

O le a le togi averesi o tupe teu apamemea?

O le togi o se vaega taua i le tau o le teuina o minerale ma o se fua lelei o le faʻaogaina o uʻamea.O le tele o u'amea apamemea o lo'o i ai na'o sina vaega itiiti o le u'amea apamemea ua fusia i minerale taua.O le vaega o totoe o le 'oa ua na'o le ma'a e le mana'omia.

O kamupani su'esu'e e fa'atautaia polokalame e viliina ai ma'a fa'ata'ita'iga e ta'ua o 'au.Ona su'esu'eina lea o le fatu e iloa ai le "vaega" o le teuina.

E masani ona fa'aalia le togi o le teuina o kopa i le pasene o le mamafa o le ma'a atoa.Mo se faʻataʻitaʻiga, 1000 kilokalama o kopa kopa o loʻo i ai le 300 kilokalama o uʻamea apamemea ma le togi o le 30%.Pe a sili atu le maualalo o le faʻaogaina o se uamea, e mafai ona faʻamatalaina i vaega o le miliona.Ae ui i lea, o le togi o le masani masani mo kopa, ma o kamupani su'esu'e e fa'atatauina le togi e ala i le viliina ma su'ega.

O le averesi o le kopa apamemea i le 21st seneturi e itiiti ifo i le 0.6%, ma o le vaega o minerale omea i le aofaʻi o le oa e itiiti ifo i le 2%.

E tatau i tagata fai pisinisi ona va'ava'ai i fua fa'atatau o togi ma le mata'utia.A tu'uina atu e se kamupani su'esu'e se fa'amatalaga o togi, e tatau i le aufaipisinisi ona mautinoa e fa'atusatusa i le loloto atoa o le vili fa'aaoga e fuafua ai le togi.O le tau o le togi maualuga i le loloto maualalo e sili atu le maualalo nai lo le tau o le mediocre grade faifai pea e ala i le loloto loloto.

3

E fia le tau e maina ai kopa?

O maina apamemea tetele ma sili ona aoga o maina apamemea ia e tatala i fafo, e ui lava e le masani ai maina apamemea i lalo o le eleele.O le mea pito sili ona taua i totonu o se lua lua eli o le punaoa e latalata i luga.

O kamupani maina e sili ona fiafia i le tele o le mamafa, o le aofaʻi o papa ma eleele e le aoga i luga aʻe o punaoa kopa.E tatau ona aveese lenei mea ina ia maua ai le punaoa.O le Escondida, o loʻo taʻua i luga, o loʻo i ai punaoa o loʻo ufiufi e le tele o avega mamafa, ae o loʻo i ai pea le tupe teu i le tamaoaiga ona o le tele o punaoa i lalo o le eleele.

4

O a ituaiga o maina kopa?

E lua ituaiga eseese o mea e teu ai kopa: sulfide ores ma oxide ores.I le taimi nei, o le puna masani o le kopa kopa o le sulfide mineral chalcopyrite, lea e tusa ma le 50% o le gaosiga o le kopa.O 'oa sulfide e fa'agaioia e ala i le fa'afefeteina e maua ai le 'apamemea.Kopa kopa o loʻo i ai chalcopyrite e mafai ona maua ai concentrates e aofia ai le 20% ​​i le 30% 'apamemea.

O le sili atu ona taua concentrates sili ona maualuga, ma talu ai e leai se uʻamea o loʻo i ai i le chalcocite, o le mea o loʻo i totonu o le kopa mai le 37% i le 40%.Ua leva ona eliina le kalasi mo le tele o seneturi ma o se tasi o oa kopa sili ona aoga.O le mafuaʻaga o lenei mea o le maualuga o le 'apamemea, ma o le 'apamemea o loʻo i ai e faigofie ona vavae ese mai le sulfur.

Ae ui i lea, e le o se maina kopa tele i aso nei.O le kopa oxide omea e faʻafefe i le sulfuric acid, faʻamalolo le minerale kopa i totonu o se vaifofo o le sulfuric acid o loʻo ave ai se vaifofo kopa sulfate.Ona aveese lea o le kopa mai le vaifofo sulfatate apamemea (ua ta'ua o se vaifofo liu mauoa) e ala i le aveesea o le solvent ma le electrolytic deposition process, lea e sili atu le taugofie nai lo le froth flotation.


Taimi meli: Ian-25-2024